Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

Полезни съвети при стягане на куфара за път

April 28, 2016 admin 0 Comments

Най-добрият начин да опаковате багажа

Дрехите

Стъпка 1:

Подберете всички дрехи, от които ще се нуждаете при вашето пътуване. След това върнете половината обратно в гардероба. След това групирайте дрехите по цвят и по вид – панталони и блузи разделно. За 5-дневно пътуване, ще имате нужда най-вероятно от 5 тениски/блузи, два чифрта панталони или дънки и една пола. Средностатистическия куфар ще победе 2 чифта фънки, 3 броя пуловери, 2 рокли и 5 ризи.

Стъпка 2:

Изберете си удобни дрехи от памук. Меките материи като памук и вата не се мачкат и няма нужда да бъдат гладени.

Стъпка 3:

Изберете си по-дебели и по-тънки дрехи. Така ако времето ви изненада, ще можете да си облечете нещо по-топло или по-свободно.

Стъпка 4:

Подредете немачкаемите дрехи на дъното на куфара, като ги навиете внимателно. Мислете за вашия куфар като за парче торта с три блата. Куфарът е подложката, а навитите и сгънати внимателно дрехи представляват първия блат.

Стъпка 5:

Наредете сгънатите дрехи. Сложете панталони, дънки и поли на този среден слой. Над тях поставете ризи и блузи.

Стъпка 6:

Покрийте дрехите с найлон, с какъвто взимате обикновено дрехите от химическо чистене. Найлонът ще запази дрехите на местата, на които сте ги сложили и ще предотврати разместване и ще ги запази чисти.

how-to-pack-a-suitcase-6

Стъпка 7:

Поставете над найлона онези дрехи, които ще обличате първо. Към тях можете да прибавите бански костюм и пижама.

Стъпка 8:

Затегнете вътрешните колани на куфара около дрехите. Те ще ви помогнат да освободите повече пространство.

Обувките

Стъпка 1:

Вземете си едни ежедневни отворени обувки (или сандали за лятото), 1 чифт маратонки и 1 чифт обувки на високи токчета за вечерни излизания. След като подберете трите чифта обувки – обуйте най-тежките от тях и опаковайте в куфара другите два.

Стъпка 2:

Опаковайте обувките на едно място със зарядното за телефона и прочие кабели.

Стъпка 3:

Опаковайте обувките в по-малки торби и след това съберете 2-та чифта в 1 торба.

Козметиката

Стъпка 1:

Съберете в компактен несесер овлажнител за кожа, сапун и шампоан, както и кърпички за ръце и за почистване на грим.

Стъпка 2:

Напълнете в малки бутилчици лосион за тяло, разтвор за контактни лещи и др. подобни течности, от които ще се нуждаете по време на вашето пътуване.

Стъпка 3:

Предпазете козметиката ви от разливане. Подобна поразия в куфара може да причини много неприятности от сорта на петно по любимата ви рокля.

Стъпка 4:

Групирайте подобните продукти в запечатващи се торбички.  Определете си един несесер за вашата козметика, друг – за продукти за коса, и трети – за козметика за кожата. Подредете ги в страничните краища на вашия куфар или във външен джоб, ако куфарът ви има такъв.

suitcase

Бижута

Подберете не много скъпи бижута в малка кутийка. Ако ви се налага да вземете по-скъпи, то е най-добре да ги носите във себе си, а не във куфара, за да намалите риска от загуба или кражба.

Чупливи вещи

Увийте чупливите предмети в по-здрави и меки дрехи. Поставете ги в центъра на куфара, като дрехите ви ще изиграят ролята на буфер при евентуално изтърване на куфара. Ако пренасяте бутилки алкохол, то е добре да ги подредите на дъното на куфара.

Дрехи за пране

Предвидете си 1 торба за дрехи за пране, които трябва да отделите от чистите дрехи. Ако ги смесите, то рискувате чистите дрехи да поемат от неприятните миризми на мръсни чорапи например.

Previous Post

Next Post