Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

7

Мебели за баня

May 10, 2016 admin 0 Comments

Една от последните тенденции при обзавеждането на баня е поставянето на мебели към мивката, които да функционализират пространството и да привнесат свежест в интериорния дизйан за баня. Тук ще изброим няколко полезни съвета при избора на мебели за баня и в частност при монтирането на мивка в банята.

1

Изберете мебел, която да пасне на наличното пространство

Този съвет може би ви изглежда очеизваден – трябва да имате предвид дължината и ширината на мебелта, но също така е важно да съобразите и правилната височина. Шкафа, монтиран заедно с мивката, трябва да има точната височина – нито сантиментър повече или по-малко. Ако мивката ще бъде монтирана вътре в шкафа, то, трябва да прибавите и нейната височина в сметките.

2

Не забравяйте да съобразите в този случай и пространство вътре  в шкафа за водопроводни тръби. Прибрани в шкаф, ще направят банята ви далеч по уютна и приветлива.

Изберете мебел, която ще пасне на вашия стил и на интериора в банята

Какъв е цялостният стил на вашата баня? Модерен, традиционен, ретро, класически? Мивката и шкафът към нея могат да внесат естетически вкус към изгледа на цялата баня. Ако премоделирате цялата баня, то мивката и шкафът ще бъдат централната част, около която ще подредите останалите елементи в банята.

Ако искате просто да добавите новата мебел към настоящия дизайн на банята, то ще трябва да напаснете нея според наличното вмомента. Помислете как шкафът би се вписал към инсталираните вече мебели, като същевременно търсите нещо свежо, за да допринесе с настроение за вашата баня.

3

Обърнете внимание на пространството за съхранение

Изберете шкаф, който ще ви позволи да съхранявате вещи в него функционално. Пространството отвътре трябва да обхване както тръбите на мивката, така и да осигури достатъчно място за препарати например.

4

Оставете достатъчно пространство около мивката

Дори и да сте се спрели на малко шкафче за мивката, то не забравяйте, че трябва да остане достатъчно пространство около мивката, в които да подредите сапун, поставка за четки за зъби и пр.

5

Правете точни измерваня

Освен измерването на обема на шкафчето, трябва да направите и точни измервания на местата, където ще пробивате дупки за монтиране на стената, както и да прецените правилно откъде ще минават тръбите на мивката, водопроводът и кранчето. Пробиването на дупки на грешното място или грешно измерване може да провали цялата задача. Винаги измервайте по два пъти, за да се уверите, че сте изчислили правилно всички важни моменти.

6

Убедете се, че шкафчето, на което сте се спрели, е водоустойчиво

Препоръчваме плотът на шкафчето, което ще се постави под мивката, да е от мрамор или гранит, който предпазва дървото от влага. Друг вариант е да поставите водоустойчиво покритие върху дървото, което да го запази от поврецдане. Няколко тънки слоя полиуретан ще ви гарантират дълголетие на вашето шкафче в банята.

7

Подберете подходящ смесител за мивка

Не забравяйте да направите комбинацията от шкафче и мивка приятна, като изберете подходящи смесители за мивка.

8

Previous Post

Next Post