Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

baby-in-stroller

Как да изберем бебешка количка?

September 7, 2017 admin 0 Comments

Бебешката количка е ключов елемент от списъка с неща за оборудване за предстоящия нов член на семейството. Тя е необходима още от първите дни след раждането чак до навършването на 3-годишна възраст на детето, когато то вече не само е развило умения да върви уверено, но и да издържа на по-големи разстояния без нуждата да се вози.

baby-sleepingНа пазара ще откриете няколко дузини различни модели бебешки колички със специални аксесоари, функции и най-различни допълнителни джиджавки. Поради тази причина изборът за закупуване на бебешка количка става изключително труден. Фактори, които трябва да се вземат предвид, са къде живеете, колко далеч се намира вашият дом от парка, където се предполага, че ще бутате количката, и, разбира се, какъв бюджет сте склонни да отделите за количка.

Ако планирате да разхождате детето на дълги преходи из града, то ще ви бъде нужна здрава маневрена количка, с която да може да преодолявате лесно бордюри. А ако живеете в покрайнините на града или на село, то за вас ще бъде по-подходящ вариант по-лека бебешка количка, която е лесна за сгъване и ще се побира в колата ви.

А ако ще използвате бебешката количка главно за бързи разходки, то тогава може да решите въпроса с по-обикновена количка с кош за новородено, докато бебето е по-малко, и една обикновена лятна количка, когато бебето поотрасне. При такива случаи бебето вероятно много рядко ще заспива в количката и не е нужно да се задълбавате в по-скъпите модели колички.

baby-stroller

Неща, които винаги трябва да имате наум при избора на подходящия модел бебешка количка за вашето детенце, е дали тази количка ще се побира в асансьора на кооперацията, където живеете и дали количката е изработена според установените стандарти, за да сте сигурни, че ако се наложи да преодолявате подлез, количката ще се впише в монтираната рампа на стълбите на подлеза.

И не на последно място, най-подходящият модел количка за вас е субективен въпрос. Добре е да изпробвате няколко модела в магазина и да побутате докато откриете правилното съотношение между маневреност и тежест на самата количка.

baby-stroller-2

Previous Post