Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

Косопад при жените

April 27, 2016 admin 0 Comments

Страдате ли от косопад?

Косопадът при жените става все по-разпространено явление, а до скоро се смяташе, че е болест, която тормози главно мъжете. От 2004 г. насам броят на жените,  подложили се на хирургическа намеса за лекуване на косопад, е нараснал с 24 %. В световен план, жените, страдащи от косопад, възлизат на 14,2 %.

Ако и вие сте част от тази статистика и търсите информация за решение на проблема с падането на косата, то сте попаднали на правилното място.

Диагностицирането на косопада при жените става по-трудно и обикновено се усеща в по-напреднал стадий на косопад. Изследването при специалист представлява преглед на скалпа в дълбочина и изследване на дебелината на косъма на главата.

Дерматоскопията на скалпа позволява на лекарите да установят причините за косопада, които няма как да се видят с просто око. Дерматоскопията помага за диагностициране на различните видове алопеция и косопад.

Установяването на точния причинител на косопада помага на лекарите да изработят по-фини терапии за лекуване на косопада при жените, особено при наличие на вътрешен проблем на организма. Подобен тип терапия, която лекува същинския проблем, причинител на косопада (или поне не му вреди допълнително), дава и съответно по-добри и бързи резултати във възстановяване на здравината и еластичността на косата.

Hair-Loss-WomenПравилното оценяване на косопада при жените или оплешивяването включва и пускането на лабораторни изследвания на кръвта, както и измерване на нивото на определени вещества и на витамин Д в организма. Недостигът на витамин Д е често срещан сред жените. Витамин Д е ангажиран с активния растеж на косата и недостатъчната му наличност води до оредяване на косата, а високите му нива – до прекален растеж, така че той трябва да бъде контролиран. Високите нива могат да доведат до странични ефекти, ето защо лекарите подхождат изключително прецизно при определянето на манипулациите и терапията за възстановяване на косата.

Загубата на коса може да се доведе и от недостиг на Цинк, витамин B12 и фолиева киселина. Токсичност, причинена в организма от  мед, арсен, кадмий, живак също води до косопад. Наскоро лекари установиха, че яденето на големи количества суши също може да доведе до оплешивяване, тъй като се увеличава приемът  на риба, съдържаща високи нива на живак (като риба тон, риба меч, Чилийски лаврак). Високите нива на живак в кръвта я замърсяват и един от страничните ефекти е именно загубата на коса, макар все още да няма категорични медицински доказателства за това.

Не на последно място, е важно да бъдете информирани за правилната козметика за коса за лечение на косопад при жените. При лечение е полезен шампоанът с бразилски кератин за коса.

Косопадът при жените се отразява на самочувствието и качеството на живот. Подобряването на качеството на живот се постига само с успешни резултати на лечение на косопада. Ако сте част от статистиката, представена в началото, то бъдете част от статистиката на излекували се от косопада жени!

Previous Post

Next Post