Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

purpleclaire-copy-copy4

8 причини да се запишете на курс по френски език

December 17, 2015 admin 0 Comments

Всички малко или много завиждаме на французите за техния романтизъм и за мелодичния език. Вместо да стоим отстрани и да се чудим какво означават техните завъртяни думи, можем да седнем и да ги научим. Разбирането на френски език е далеч по-забавно, приятно и полезно, отколкото пасивното слушане и оценяване на дикцията им.

hp-mainФренският език е един от най-популярните езици в света! Той е официален език на Международния червен кръст, както и един от двата официални езика на Олимпийските игри. Един от официалните езици на ООН, и основен език в света на бизнеса и технологиите.

Не е толкова изненадващо, че френският език е вторият най-масово изучаван език в България, поставян редом до немския. Ако не сте изучавали френски език в училище или по-скоро не сте научили нищо от часовете по френски в гимназията (за жалост – масова тенденция), то курсовете по френски език са едно добро решение.

В тази статия ще ви изброим 8 много добри причини да научите френски език – език, който си заслужава както времето, така и инвестицията. Инвестиция за цял живот.

  1. Научете втори западен език

Всички знаем английски език, но вторият западен език отваря още по-широко вратите на света във всяка една професионална област. В нашия модерен свят на повишена комуникация и международно разнообразие – отворени граници и множество чужденци, циркулиращи из страните, включително и в България – става важно за всеки от нас да знае повече от един чужд език – както за лични, така и за професионални цели.

  1. Френскfrench-studies-scholarshipsият език е лесен за изучаване

Вярвате или не – курсовете по френски език ще ви помогнат да усвоите езика изключително бързо и лесно. Това е така, защото английският и френският имат думи с много общи корени. Ако ги знаете на английски – то ще ви бъде в пъти по-лесно да ги запаметите и на френски. Освен това, азбуката е почти една и съща.

  1. Френски език се говори по всичките 5 континента

Според статиските на Уикипедия за 2015 г. френският език е петият най-широко говорен език със 79 милиона носители на езика и 370 милиона знаещи езика. Разликата между двете числа само доказва колко много чужденци боравят с езика, както и че той е полезен, лесен и достъпен за научаване.

  1. Владеенето на френски език прави изучаването на испански фасулска работа!

Изучаването на испански език също е от голямо значение – тъй като той е начело на списъка с най-говорени световни езици. Тъй като и двата езика са в едно общо индоевропейско езиково семейство и са наследници на латинския – те са изключително подобни. Изучаването на Френски език ще ви помогне за два пъти по-бързото лесно усвояване на испанския след това.

  1. Без съмнение някой ден ще посетите Франция

french-lessons-by-skypeЕкскурзията до Париж е мечта на всеки втори човек. С над 85 милиона туристи всяка година, Франция е позната като най-популярната туристическа дестинация в света. С изключително богата култура и атрактивна история, трудно ще ви изненадаме от този факт. Париж е мечтата на много туристи и чужденци – и не без причина. Кой не би искал да посети Лувъра, парижката катедрала Нотр Дам или да се снима пред Айфеловата кула? Изучаването на френски език ще направи вашето пътуване до Франция далеч по-наситено с емоции и изживявания.

  1. Ще се насладите и на други страни като Канада

Канада също се говори френски език заради ранната колонизация през 17 и 18 век. 22% от канадците говорят френски като първи език и някои градове като Куебек са изцяло френски. Ако планирате да посетите юго-източната част на Канада, изучаването на френски ще ви помогне за комуникацията там.

  1. Френският език се използва в международните отношения

Френският език е официален език на международни организации като ООН и ЮНЕСКО, НАТО и др. Ако вашата кариера и лично израстване е свързано с МИО, то владеенето на френски език е много перспективно в това отношение.

  1. Френският език е забавен за изучаване

Езикът не еот най-трудните, а и благодарение на богатата култура и мелодичност – неговото изучаване се превръща в приятно приключение.  А и френският език все пак е езикът на любовта!

Previous Post

Next Post