Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

moving-truck

5-те най-големи грешки при преместване на дома

March 16, 2016 admin 0 Comments

Между забързания график и тежката работа не е толкова чудно, че много хора мразят да се преместват с багажите на ново място, тъй като минава много време докато успеят напълно да премахнат стреса (или болките в гърба от пренасянето), натрупан в определения ден за преместване. Ако вие сте изправени пред същото занятие, е добре да се подсигурите, че стресиращото събитие няма да се превърне в катастрофа.

В тази статия ще ви споделим 5-те най-често срещани грешки при преместването на дома с пожелание вашето да бъде леко и безпрепятствено.

  1. Да наемете съмнителни хамали

Movers-Moving-Companies-15-300x225Някои хора наемат големи компании по преместване с надеждата, че процесът ще стане по-лесен, но в крайна сметка остават ужасно разочаровани. Може би хамалите са дошли по-късно от уговорения час или са си направили три-часов обяд, като са увеличили с това време разходите по преместването на вашия дом. Може също да са счупили вашите любими винени чаши, като са ги поставили невнимателно в камиона или пък са държали тези винени чаши (както и цялата ви покъщнина) като заложник докато не платите двойно уговорената цена. За да предотвртите подобни инцидентни истории, е най-добре да наемете лицензирана и авторитетна фирма за хамали, която има отворена политика и държи на обратната връзка на клиента за свършената работа.

  1. Да оставите дребни, но съвсем не незначителни неща в стария дом

Може би няма нещо по-кофти от това да се преместиш в новия дом или квартира в петък вечер с идеята да подредиш новото място през уикенда и да установиш, че в помещенията няма крушки на лампите.

Тези дребни неща като крушките за лампи, ключовете за всички стаи, тоалетна хартия и прочие консумативи са последното нещо, за което се сеща човек при преместването на истински ценния багаж. Все пак е добре да се подсигурите и с тях няколко дни по-рано или седмица преди преместването.

  1. Да забравите да проверите застраховката при пренасянето

iStock_000000721280XSmallКакво да правим, ако хамалите счупят телевизора при пренасянето? Кой ще заплати щетата? Ако не си напишете правилно домашното, то най-вероятно това ще бъдете вие. Попитайте фирмата по пренасяне за застраховка на пренасяното имущество. Повечето фирми предлагат такава, като в застраховката заплащането на щета се измерва спрямо тежестта на счупената вещ. Това, разбира се, означава, че вашият скъпоструващ, но лекичък телевизор няма да бъде напълно заплатен. Ако имате застраховка на имущество на дома, то застрахователната компания ще покрие тази щета, но ако нямате, четете внимателно условията по застраховка, които ще ви предложи фирмата по преместване на дома.

  1. Да чакате последната минута

Ако все още не сте опаковали всички чинии от кухнята, когато хамалите пристигнат, то вашият ден за преместване твърде вероятно ще завърши катастрофално. Спестете си главоболията (както и възможността да забравите нещо ценно в стария дом) и започнете опаковането на багажа колкото се може по-рано, дори и това да означава няколко седмици по-рано, за да успеете да смогнете с всички ангажименти.

За да улесните процеса по опаковане, може да го разбиете по точки на график и всеки ден да изпълнявате по част от него. Така ще бъдете сигурни, че няма да забравите инструментите в мазата или пък спалните завивки от стаята за гости и ще успеете да подредите в кашони всичко необходимо от кухнята или банята.

  1. Да не организирате кашоните с вашите вещи

Когато времето ви притиска, е много лесно да се каже – ще подредя всичко на новото място като извадя всички вещи от кашоните. След като пристигнете в новия дом, вие ще се окажете засипани с един камион неорганизирани вещи и това ще ви отвори допълнително работа и твърде вероятно ще ви образува ненужни нерви. Пълният безпорядък от дрехи, които се оказват на едно място с книгите за хола или чиниите за кухнята ще удължи неимоверно много и ненужно времето по подреждане на дома. Вместо това, може да се уверите, че всеки кашон е добре организиран, че чупливите вещи са опаковани правилно с мека хартия, за да няма неприятни изненади и най-важното – че всеки кашон е получил етикет с надписано съдържанието и стаята, в която трябва да бъде оставен от хамалите.

entreprise-de-demenagement-parisЗа да улесните процеса по пренасяне, опаковайте внимателно и съсредоточено. Също така можете да обедините в един кашон онези неща, които ще ви бъдат най-нужни при установяването на новото място – тоалетна хартия, ножица, фенерче, кърпа и лекарства, ако имате нужда. Когато пристигнете в новия дом, вие ще трябва да отворите тази кутия и ще намерите всичко, от което се нуждаете за първата вечер след преместването.

Друг кашон, който може да приготвите за първата вечер, е този със завивките за леглото: опаковайте комплект чаршафи и одеало, както и няколко кърпи, за да не ви се налага да търсите в отделните кашони неща от първа необходимост за бързото подреждане на първата вечер на новото място.

И на последно място, не забравяйте в деня на преместване, да си почивате и да позволите на хамалите да си свършат тяхната работа. Доверете се на хората, които сте наели – те са професионалисти и не за първи път поемат отговорност за всички лични и налични вещи на един човек или семейство.

Previous Post

Next Post