Доспат-БГ

Информационният портал на Южна България

ay100779365awp83e-borovets-e1357746760651

Зимни спортове в Боровец

December 17, 2015 admin 0 Comments

Декември е, зимата тепърва започва, а зимните спортове отново идват на мода. Зимните спортове в Боровец могат да бъдат изключително забавни – което и дете да питате, ще ви потвърди, че играта в снега е едно от най-вълнуващите неща през годината.

Но когато седнете на шейната, приготвяте се да се спуснете със ски или да покорите ледената пързалка с кънки, трябва да знаете как да се предпазите от студ или наранявания.

Бъдете винаги топли

Downhill_SkiingНезависимо кой зимен спорт изберете, вътрешната топлина на тялото е изключително важна. Правилното ски облекло и ски оборудване ще ви помогне с тази задача. Ски облеклото обикновено е на няколко слоя. Това може да ви направи по-тежки и тромави, но някои от по-новите и модерни материи за изработка на ски дрехи успяват да ви осигурят нужната топлина без нуждата да натрупвате върху себе си няколко ката дрехи. Посъветвайте се със специалисти, ако не сте сигурни какво да облечете на пистата във Боровец.

Да бъдете топли е важно за вашия личен комфорт. Човешкото тяло има нужда от топлина, за да функционира правилно. Когато тялото ви е с правилна температура, то няма нужда да изразходва енергия, за да си набави топлина. Това ще видаде максимум от енергия за зимни забавления на пистата. Ако сте облечени правилно, то ще можете да останете и в снега по-дълго време, без да се притеснявате, че може да измръзнете или да се разболеете.

Ски и сноуборд на Боровец

snowboard-snowПреди да се качите на ските в Боровец, не забравяйте за правилната ски екипировка – и че тя трябва да ви пасне правилно. Много деца имат проблеми, тъй като ски екипировката им е голяма. Тя става и по-тежка за тях и пречи на правилния контрол върху ските. Същото се отнася и за обувките и автоматите – уверете се, че те са правилният размер за вашите крака, че не са ви прекалено големи, но и не ви стягат. Колкото по-удобни са ви ски обувките – ако сте открили баланса между меките и твърдите ски обувки – толкова по-приятно ще ви бъде ски спускането.

Каските са задължителни при ски и сноуборд спортовете. Ски очилата ще предпазят вашите очи от силните слънчеви лъчи, както и от влизане на сняг в очите (или борови иглички). Не забравяйте и за наколенките и налакътниците – особено ако сте начинаещи скиори.

Ако все още сте начинаещи, то ви препоръчваме да вземете урок или два в ски училището в Боровец. Ще получите важни базови знания за правилното ски спускане и ще избегнете наранявания. Например, ски инструкторът може да ви научи как да спирате със ските. Дори и след уроците е добре да не се спускате сами, а да има и други хора – опитни скиори – в случай на нужда от помощ. Те могат да ви помогнат при избора на пътека и писта. Ако се колебаете по въпроси, свързани със спорта, винаги е по-удачно да попитате, отколкото да стреляте на сляпо.

Ски спускането и сноубордът в Боровец са малко като шофирането на кола. Трябеа да се научите да карате заедно на пътя с други коли или в случая – на снежната писта с другите скиори. Това също означава да внимавате за безопасността на другите и да избягвате сблъсъци, така че хвърляйте по едно око и на другите скиори и сноубордисти.

Next Post